BG777 писал(а):Итак, напоминаю адреса двух созданных страничек:
http://vk.com/club97397717
и
http://vk.com/palaurm
Недавно Гэллемар советовал какие-то материалы по родонизму прихватизировать. Но с материалами по родонизму пока туго. Путных статей очень мало или я пока не нашёл.
Рауха писал(а):А какие нужны-то?
Gellemar писал(а):Лично я ничем помочь не могу
BG777 писал(а):Рауха писал(а):А какие нужны-то?
Забористые зело, глубокие. Или хотя бы средненькие. Чтобы пробирали хорошо и «цепляли».
Рауха писал(а):BG777 писал(а):
Рауха писал(а):
А какие нужны-то?
Забористые зело, глубокие. Или хотя бы средненькие. Чтобы пробирали хорошо и «цепляли».
Конкретней бы. На какую тему?
Аглая писал(а):Рауха писал(а):BG777 писал(а):
Рауха писал(а):
А какие нужны-то?
Конкретней бы. На какую тему?
Думаю, нужны тексты, о чем-то близком и незнакомому с "РМ" и тем, кто прочитал. Те, кто прочитал, должны получить главную информацию - есть место, где можно обсудить то, с чем не согласен, то, что вызвало вопросы, рассказать, о своем понимании и выводах. Т.е. можно для примера текст о своем видении книги, о своем впечатлении.
Или о том, на какие вопросы дает ответ книга. Имеет ли смысл тратить время на чтение. Это для тех, кто никак не соберется прочитать.
Есть ещё идея создать опрос - Почему Вы ещё не прочитали эту книгу? Но это когда людей побольше будет.
Рауха писал(а):Пока что для меня это не конкретно. Какая тема могла бы заинтересовать лично Вас?
Тепер я знаю солодкий смак розкуркулення.
Їздив оце до рідного села, а там у хліві зогнив поміст. Кажуть: ой, провалиться, ріж кабана! Ага, в таку спеку. Ні, краще зроблю новий поміст. У селі нічого, крім верби, не росте, а дерева треба кріпшого. Пішов я до сусідньої хати.
Жив там раніше дід скупий. Нас мав за злиднів. Носив сталінського картуза, десь шив спеціально. Помер він цієї зими, а думав жити довго, тож усе робив із дуба. У садочку, оплетені здичавілим виноградом, лежали дідові заначки: дубові бруси, дошки. Я одібрав собі трохи. Відчуття дивовижне: ніколи цього не мали, а тепер ось маємо. Ми з простих, у нас усе завжди було вербове, ніяке. А дід цей у колгоспі був якимось начальником: виписував собі дерево, яке хотів. І тепер цей дуб — мій.
Брав, як наші не бачили, бо таки соромно. Хоч це й не крадіжка: нікому воно не треба, людей тут майже не буває. Але тепер я точно знаю, що відчували ті, хто брав добро розкуркулених чи оселявся в хатах депортованих татар. Це незрівнянне відчуття безкарного щастя, коли можна просто так узяти чуже. Це щось тривожно-еротичне, немов там, у кропиві й винограді, спить пишна дівка, зовсім нічия...
Ну, таки зробив новий поміст кабанові. Це треба втрьох-учотирьох, а я робив сам, бо поклич кого — вмить здогадається, де дуба взято. Тяжка праця робила ніби геть моїми ті крадені дошки. Вони ж світилися жовто навіть увечері. Видно, що не наші. Я ждав, що кабан загидить їх, і вони стануть, як усе наше, вербове. Та кабан полюбив новий поміст і справляв потребу аж у кутку.
А на світлому лягав сам, гад.
У дорозі до Києва сподівався: тут гріх забудеться. Але вийшов із поїзда, побачив лотки з виноградом і подумав: де вони це вкрали?! Ясно, дідів виноград згадався. Хоч цей був цілком легальний. На лотках значилося: з Криму, з таких-то виноградників. Може, вони теж колись комусь належали. А тепер інші люди збирають саме оцей виноград і продають його. Як свій.
Автор: Віталій ЖЕЖЕРА
Это совсем как с "референдумом" в КрымуЦе щось тривожно-еротичне, немов там, у кропиві й винограді, спить пишна дівка, зовсім нічия...
Пташка
Комментировать Распечатать
З тих пір, як умер грак з перекушеним крилом, що жив у мене на балконі, я зарікся втручатися в драми природи. Хай воно собі йде як іде, без мене, я ж не святий Франциск. Отож, сховав гракову клітку, щоб нічого не нагадувала, а на тім місці поклав два бронежилети, залишені майданівцями. Здавалось — назавжди, але скоро вони знов комусь знадобилися, й той куток балкона зовсім звільнився. Та й я наче звільнився від звички брати на себе забагато і втішався думкою, що от тепер житиму розумно й правильно, не влазитиму, куди не просять, робитиму, що можу, і не більше.
А ось недавно ніби отримав знак: мовляв, якщо ти вже народився дурним, то таким і будь, ти й так хороший, нема чого експериментувати з божим промислом. А трапилось таке.
Йду надвечір додому, бачу — сойченя випало з гнізда, а де те гніздо — не видно, може, десь зовсім не тут. Спробував посадити пташку на дерево — падає. Переконував себе, що треба розвернутися й піти, бо це ж смішно — всіх не врятуєш, хто випав з гнізда. А навколо крутяться ворони, одна, потім дві. Їх одганяє стара сойка, але скоро ворон стало шість, і фінал історії вимальовувався не на нашу користь. Що ж, забрав я його додому. Іду й плачу, бо так хотілося кудись од себе дурного подітися, а воно не виходить. Кажу йому вголос: "Ось научишся їсти і літати — випущу, чуєш?" Пташка вже наступного дня сідала мені на плече. Коли вона там сидить і чистить пір'я — це відчуття гарне і якесь дуже чоловіче, але при тім рідкісне, давнє. Отак, наче у тебе в домі з'явилась дівчина, неможлива і недоступна, якими бувають саме птахи, чий світ не перетинається з нашим. Однак, інколи це трапляється, і ви вже одне одному не зовсім ніхто, і обоє знаєте, що це не назавжди.
Автор: Віталій ЖЕЖЕРА
Это для Раухи. Научись, человечище, этому.gavrik писал(а):Іду й плачу, бо так хотілося кудись од себе дурного подітися, а воно не виходить
gavrik писал(а):Рауха писал(а):Пока что для меня это не конкретно. Какая тема могла бы заинтересовать лично Вас?
Фигня это.Писать на заказ. Писать надо по зову души. Правдиво писать. Вот сегодня споткнулся обо что либо и душа перелилась чувствами, разродилась словами.Спонтанно.Это истинный Дзэн.
Вот ,можно поучиться. http://gazeta.ua/ru/columns/zhezhera
Спонтанно и по сути.Вчіть українську![]()
Рауха писал(а):Пардон, но мне так (в смысле спонтанно) давным-давно уж поднадоело.
gavrik писал(а):Рауха писал(а):Пардон, но мне так (в смысле спонтанно) давным-давно уж поднадоело.
Так ты и не познал дзэнТы-не самодостаточный! Боишься просто.
gavrik писал(а):Ну,можешь застрелиться..в знак протеста. А иначе ,придётся меняться.
BG777 писал(а):Возвращаясь к предмету обсуждения: нужны ссылки на хорошие статьи на темы Розы Мира
Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей и гости: 1